CASALS D'ESTIU al MHS

Horari: a concretar
Lloc: rodal i edificis patrimonials
Preu: gratuïts

Activitats gratuïtes per a casals d'estiu. Informació al MHS tel. 93 727 85 55 de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges d'11 a 14 c/e Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 •  L’Horta Major. Itinerari 
  Sabeu que a Sabadell hi ha una gran horta en la qual se segueixen cultivant verdures i hortalisses i que  té més 800 anys? Sabeu on és? Sabeu que es coneix com l’Horta Major, però també, com l’Horta Vella? Sabeu que fa molts anys, al costat de l’horta hi havia molins que feien farina i paper? Tot això i més descobrirem passejant per l’Horta Major del riu Ripoll i veient com els hortolans actuals la continuen regant i treballant.
  Durada: 2 hores 
 • L’origen de Sabadell. Itinerari
  Què hi havia a Sabadell abans del naixement de la vila? Com era la societat de fa uns mil anys? Passejarem pel Ripoll, i coneixerem alguns dels elements cabdals en el naixement de Sabadell,  el turo d’Arraona on hi havia el castell d’Arraona, la capella de Sant Nicolau on hi havia l’antiga parròquia de Sant Feliu d’Arraona i el riu que proporcionava aigua per regar i energia per fer anar els molins.
  Durada: 2:30 h
 • El vapor Buxeda vell. Visita guiada
  Què va ser la industrialització? Què va passar a Sabadell durant aquells anys? Què és un vapor? Tot això i més coneixerem en la visita al Buxeda Vell. Hi veurem la Wolf una immensa màquina de vapor  que donava moviment a les màquines de tots els racons de la fàbrica.  Imaginarem com devia ser treballar en l’ofici de maquinista o de fogoner alimentant de carbó la Wolf. Durada: 1h.
 • Casa Duran. Visita guiada
  Fa més de cinc-cents anys, Sabadell era una petita vila en la qual destacava el mercat que es feia a la plaça Major, l’església de Sant Felix i la casa dels Duran. Una casa molt gran, construïda en el límit de les muralles. Coneixerem qui eren els Duran i com era casa seva. Una casa on es vivia en luxoses estances i en la que també s’hi treballava: al celler, al graner, cuidant els animals, venent oli i fabricant sabó. Durada: 1:30 h.

      

  + Informació Origens de Sabadell         

  + Informació Horta Major

+ Informació Casa Duran

+Informació Vapor Buxeda Vell