JO NO SÓC UN PINTOR. Activitat familiar

En el marc de l'exposició temporal PLOU NEVA PINTA.

Visita guiada i taller per a les famílies, amb infants de 6 a 12 anys.

Visita dinamitzada a l’espai expositiu, per descobrir diferents tendències de la pintura contemporània. Per finalitzar participarem en un taller creatiu, en què descobrirem

noves tècniques artístiques per pintar sense pintura, i aconseguirem fer creacions úniques i originals que poder endur-se.

 

L'exposició PLOU NEVA PINTA sorgeix de la voluntat d’apropar les noves perspectives de la pintura contemporània, dirigida especialment als nens, però adreçada a tot tipus de públics. Explora el que sovint es coneix amb el nom de «pintura expandida», una categoria que es caracteritza perquè, en lloc de basar-se en l’ús dels pinzells o la matèria pictòrica, comprén també com a obres pictòriques produccions que parteixen de l’espai, el gest, l’objecte, la fotografia o, fins i tot, dispositius digitals; tècniques que eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària, que els artistes han fet evolucionar al llarg de «morts» i «renaixements», durant el transcurs dels segles XX i XXI, a partir de la investigació i l’experimentació d’una de les principals «belles arts». Aquesta nova categoria, en part hereva de “Escultura expandida”, encunyada per la nordamericana Rosalind Krauss, qui el 1978, amb l’article “l’escultura en el camp expandit”, fou qui en certa manera, primer en el cas de la’escultura i després resta de llenguatges artístics, va legitimar pràctiques d’expansió en les diferents arts, com la pintura expandida.

A partir dels anys 60, les categories tradicionals de les arts es tornaren maleables, com diria Leo Steinberg, “Tot art està inventat d’un altre art” . Fou a partir de determinats artistes, principalment de l’art conceptual, així com també des de teòrics de l’estètica, i la crítica artística, els que bastiren aquesta nova manera d’entendre el fet pictòric més enllà dels convencionalismes tradicionals.

Per l’adaptació de l’exposició al Museu d'Art de Sabadell s’ha inclòs obra de Fina Miralles, la qual recull els continguts expressats en cadascun dels àmbits de la mostra, també hi ha obres de: Daniel García Andújar (Almoradí, 1966) , Ignasi Aballí (Barcelona 1958) , Miquel Mont (Barcelona, 1963), Ignacio Uriarte (Kesseld 1972) i Belén Uriel (Madrid, 1972).

 

Més informació: PLOU NEVA PINTA