EL MUSEU D'ART COL·LABORA AMB L'AULA D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA DE SABADELL, PER A LA GENT GRAN

El Museu d'Art de Sabadell està atent per arribar als interessos dels diferents tipus de persones i de públic, així ha col·laborat en l'organització de dues xerrades sobre l'art sabadellenc, a càrrec de Maia Creus, historiadora de l'art.

L’Aula d’extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran és una associació sense ànim de lucre fundada el 2006, amb l’objectiu de difondre la cultura a la gent gran de la ciutat de Sabadell, dins l’àmbit universitari.

Per aconseguir aquest objectiu, l’Aula organitza un programa de classes setmanals i un seguit d’activitats culturals complementàries. De tot plegat s’en pot trobar una relació exhaustiva en aquesta web: l’Aula

Actualment l’Aula compta amb uns 1257 socis, que assisteixen regularment a les classes programades.

Sobre art sabadellenc contemporani

Amb l’objectiu de millorar el coneixement sobre l’art sabadellenc, s’han encarregat a Maia Creus, doctora en historia de l’art per la UB i professora d’ESDI, dues classes sobre els trets històrics i artístics més significatius dels darrers cinquanta anys.

El discurs històric partirà als anys seixantes, després de les primeres dècades de dictadura franquista i moment d’eclosió de les accions de pintura pública del Grup Gallot, seguint l’ona del Nouveau Realisme europeu i americà.

La segona classe es centrarà dotze anys més tard, l’any 1972 quan neix a Sabadell la històrica Sala Tres, un dels espais del denominat Art Alternatiu a Catalunya, teoritzat i defensat pel crític i historiador Alexandre Cirici Pellicer, tot posant-lo en relació a les propostes conceptualistes internacionals, les quals, des de diferents llenguatges i procediments, estaven transformant de dalt a baix, no tan sols la idea habitual de l’obra d’art, sinó també el concepte d’exposició passant per l’establiment de noves relacions entre l’art i l’espectador. Protagonitzarà aquesta classe l’artista Fina Miralles, la seva obra va significar un gir radical des del concepte vers el sentiment de l’art a partir dels anys 80. Es parlarà d’aquesta migració espiritual i estètica que conclou a finals dels anys 90 del passat segle quan l’artista deixa tota la seva obra i arxiu al Museu d’Art de Sabadell

Calendari de les sessions

  • 1a SESSIÓ. Grup Gallot. Un parèntesi d’art cosmopolita a Sabadell, tardor de 1960

 Dies i llocs:

-         12 de gener, a les 17 h. a l’auditori nou de la Fundació Caixa Sabadell

-         19 de gener, a les 17h. a l’auditori antic de la Fundació Caixa Sabadell

-         26 de gener a les 17 h. a l’auditori de la Fira de Sabadell.

 

  • 2a SESSIÓ. Sala Tres i Fina Miralles, anys setanta (Títol provisional)

Dies i llocs: a partir del mes de maig, per determinar.