RESTITUCIÓ DE LA MEMÒRIA DELS SABADELLENCS I SABADELLENQUES REPRESALIATS

El MHS col·labora amb una plataforma ciutadana reivindicativa de la nostra memòria històrica recent

Aquesta plataforma aplega a diferents entitats, col·lectius, representants de partits polítics i sindicats, amb l'epígraf per la  “Restitució de la memòria dels sabadellencs i sabadellenques represaliats”.

S'ha organitzat una visita col·lectiva a la presó Model de Barcelona per al proper dilluns 30 d'octubre, per rendir homenatge a totes les sabadellenques i sabadellencs que van ser represaliats pel franquisme, durant la immediata postguerra i fins a l'etapa de la transició democràtica, sobretot, i en general com a reconeixement de totes aquelles persones de Sabadell que van patir la repressió al llarg del segle XX. La visita comptarà amb l'assistència del el professor d’història José Luis Martín Ramos que farà una
explicació del paper de la Model en la repressió soferta en el transcurs de la seva existència centenària i, especialment, en el període de la dictadura franquista.

Des del MHS i de l'AHS s'hi està col·laborant per tal de compilar i elaborar una base de dades amb les llistes de les persones represaliades i per tal de contribuir a una rigorosa documentació d'aquesta repressió.

L'acte a la Model també tindrà un caràcter reivindicatiu propi, amb la lectura d'un manifest públic i un comunicat denunciant la creixent situació repressiva i d’agressió als drets fonamentals de les persones que s’està produint al país.

+ INFO: http://bit.ly/2zbgwHF