RESTITUCIÓ (II PART). DIÀLEG INTERGENERACIONAL ENTRE MARIAN BURGUÈS I SERRA (Sabadell, 1851-1932) I ROC PARÉS I BURGUÈS (Ciutat de Mèxic, 1968)

Del 2 de setembre al 29 d'octubre del 2023 a La Pahissa del Marquet, espai d'Arts-Lletres-Natura.

Inauguració: dissabte, 2 de setembre, a les 18h.

 

 

 


Restitució (II part). Dialèg intergeneracional entre Marian Burguès i Serra (Sabadell, 1851-1932) i Roc Parés i Burguès (Ciutat de Mèxic, 1968).

Un projecte original de Roc Parés i Burguès a cura d'Ester Xargay.

El proper dissabte, 2 de setembre a les 18h. s’inaugura a La Pahissa del Marquet, espai d'Arts-Lletres-Natura la segona part de l’exposició "Restitució. Dialèg intergeneracional entre Marian Burguès i Serra (Sabadell, 1851-1932) i Roc Parés i Burguès (Ciutat de Mèxic, 1968)".

Aquest projecte de creació contemporània va ser presentat del mes de maig al juliol d’enguany al Museu d’Art de Sabadell. Ara s’amplia a partir d’una metodologia mixta: l’autoetnografia a través de l'arxiu familiar, la pràctica artística com a recerca i l'ús experimental i crític de la intel·ligència artificial generativa.

En aquesta segona exposició s’estrena la peça de vídeo “El segle d’Or”. Amb l’ajut d’un sistema d’intel·ligència artificial capaç de generar imatges a partir de text, Roc Parés ha creat una peça audiovisual basada en el relat utòpic titulat "El siglo de Oro", obra amb què Marian Burguès guanyà un accèssit al II Certamen Socialista de Barcelona, l’any 1889.

El projecte tindrà una cloenda especial: Una conversa amb persones coneixedores de l’obra de Marian Burguès i una acció pública en què Roc Parés rememorarà allò que s'esdevingué en els moments previs a la fugida de la família Burguès cap a l’exili, un cop perduda la guerra, l’any 1939.

Més informació sobre l’exposició a:

https://parcs.diba.cat/web/agenda/-/sant-llorenc-obac-restitucio-ii-part-dialeg-intergeneracional