El passat mes d'octubre van començar les obres de rehabilitació de l'entorn de les Coves de Sant Oleguer, a càrrec del Servei d'Obres de l'Ajuntament de Sabadell, en coordinació amb el Museu d'Història de Sabadell. Arrel de les tempestes i la llevantada de finals del 2014, els talussos d'aquest espai patrimonial van quedar molt afectats i hi va haver desperfectes diversos en la urbanització de l'entorn.

Amb aquesta actuació es duran a terme treballs d'estabilització i consolidació d'aquests talussos i també es faran obres de reconducció de les aigües pluvials en la part superior, en el carrer perimetral de les cases de cal Garcia.

El MHS ha aprofitat aquesta intervenció per substituir alguns dels senyals que contenen informació sobre la història d'aquest paratge, una història que ens remet als temps foscos del primer franquisme i del desgavell urbanístic i de manca d'acollida a les primeres onades migratòries de la postguerra, quan famílies senceres vingudes d'Andalusia i del llevant peninsular es van haver de construir els seus habitatges en els talussos del Ripoll, excavant veritables coves artificials i malvivint-hi entre els anys 1940-1950...

Està previst que els treballs finalitzin aquest mes de novembre.

+ INFO: http://bit.ly/1Wze6Iv