JOCS D’ART. ESPAIS DE TROBADA. GRIS PLOM. TALLERS DE NADAL AL MUSEU D’ART DE SABADELL

Horari: 27 de desembre, 2 i 3 de gener, de 10'00 a 12'00h.
Lloc: Al Museu d'art
Preu: Gratuït

Els tallers es basen en una idea de Xavi Núñez, artista i mestre d’art, membre de DACS.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Activitat paral.lela de l'exposició GRIS PLOM. ARTS VISUALS A SABADELL 1960 – 2024

 

El Museu d’Art de Sabadell proposa activitats, tallers, jocs per als infants que estan de vacances durant les festes de Nadal, que els acosten d’una forma lúdica a la història i a l’art de la ciutat. Les propostes de tallers de Nadal del Museu d’Art es centre en les famílies amb infants, amb un marge d’edat ampli, programant-se els dies laborables.

 

Els continguts dels tallers es vinculen a les exposicions temporals o permanents del Museu d’Art.

 

Enguany la temàtica dels Tallers de Nadal es relaciona amb l’exposició temporal que es presenta:

  • GRIS PLOM. ARTS VISUALS A SABADELL 1960 - 2024

 Del 4 de setembre del 2024 al 6 de gener del 2025

GRIS PLOM és un projecte expositiu i audiovisual de recerca experimental i col·laborativa entorn de les arts visuals a Sabadell i el seu context social, cultural i polític des de 1960 fins avui. L’exposició GRIS PLOM es desplega en tres eixos temàtics, al Museu d’Art de Sabadell, a l’Acadèmia de Belles Arts i a Ca l’Estruch. El projecte audiovisual presenta quatre migmetratges audiovisuals i una pel·lícula documental.

“A Sabadell, gris plom com una aixeta vella”. Aquest vers de Josep-Ramon Bach és el primer node d’una constel·lació d’esdeveniments amb què es posa de manifest el paper que ha adoptat la pràctica artística al llarg de mig segle.

L’art ha acompanyat, com un element actiu, la transformació que Sabadell ha viscut des de les acaballes del Franquisme fins a l’actualitat. Es pot parlar al respecte d’una petita revolució, ja que en lloc d’una funció merament representacional i afirmativa, l’art ha inspirat processos de canvi, ha servit d’emissor de problemàtiques a l’esfera pública i, fins i tot, ha estat un ariet per a l’acompliment de principis democràtics.

L’art ha estat un revulsiu, així mateix, en l’assoliment d’una economia basada en els serveis. Mentre que les arts visuals han acostumat a articular un posicionament antagonista vers les lògiques del neoliberalisme, també és cert que les darreres transformacions del capitalisme s’han apropiat l’ideari de la innovació així com han reclamat el coneixement, la creativitat i la imaginació com a matèries primeres.

Per mitjà d’una àmplia selecció d’obres d’art, documents, realitzacions audiovisuals i un programa d’activitats, GRIS PLOM dona compte de l’art en tant que una energia disponible. L’art és un actiu que, si bé ha incidit en modelar la fesomia de Sabadell, alhora no es deixa capturar pel seu present i s’alça com una memòria alternativa.

 

  •  JOCS D’ART. ESPAIS DE TROBADA

 

Dirigits a famílies amb infants per a totes les edats. Els infants han d’estar acompanyats d’un adult que se’n fa responsable. 

Els tallers estan plantejats en tres sessions, de manera que un mateix participant pot assistir a una sola sessió o a totes, per què tindran continguts diferents.

El tallers es desenvoluparan en 3 sessions, el dia 27 de desembre de 2024, 2 i 3 de gener de 2025. Cada sessió tindrà una durada de dues hores.

 Cada sessió es desenvolupa amb una primera part de visita i una segona part de taller:

 

Primera part: “De la visita guiada a la no_visita guiada a la visita autocuidada”

 

-              La primera part parteix del treball de Xavier Núñez, artista i mestre d’art, i consistirà en el que ell anomena “De la visita guiada a la no_visita guiada a la visita autocuidada” . Aquesta visita pretén que les visitants tinguin l’experiència de ser participants i cocreadores “acabant la peça i l’exposició amb la seva mirada”. Entenent l’art com un espai de trobada. Així doncs, aquesta primera part constarà d’una dinamització dels grups per les sales de l’exposició GRIS PLOM. ARTS VISUALS A SABADELL 1960-2024 on es convidarà a gaudir de les obres des de l’espai sonor i emocional, de tal manera que es participarà d’una visita coguiada per totes les mirades, i es compartiran els testimonis.

 

Segona part d’activitat diferent a cada sessió, així doncs els temes a tractar seran:

 

-              Dia 27: Puzle. cada participant triarà tres obres i podrà fer una versió pròpia de les mateixes, que plasmarà amb pintura o colors sobre una superfície que transformarem en un puzle, d’aquesta manera podrà endur-se a casa i gaudir de les seves obres sempre que vulgui!

 

-              Dia 2: Memory. Un cop feta la dinamització a la sala d’exposició, cada participant es farà una fotografia amb la polaroid davant d’una de les peces. Buscarem imatges i paraules que ens sorprenguin i aquest serà el punt de partida per construir un memory propi, per poder jugar amb els amics i la família.

 

-              Dia 3: Modelatge. Un cop feta la dinamització a la sala d’exposició, ens fixarem en aquelles obres que tinguin volum. Cadascuna de les persones participants, en triarà una i la resta haurà d’endevinar de quina obra es tracta, amb mímica. Posteriorment, tots i totes les participants podran fer la seva pròpia escultura per endur-se-la a casa i decorar la taula aquests dies de festa.

 

 

Tot el material és a càrrec del Museu d’Art de Sabadell.

Els tallers són gratuïts.

La inscripció cal fer-la al telèfon: 93 725 77 47 o per email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.