PASSAPORT EDUNAUTA, UN VIATGE PER DESCOBRIR ELS APRENENTATGES INVISIBLES

L'Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de la Fundació Jaume Bofill i la Cooperativa +Educació, ha posat en marxa a la ciutat el projecte Passaport Edunauta.

 

Aquest és un nou programa que busca valorar els aprenentatges invisibles que fan els i les alumnes en qualsevol context educatiu, la connexió dels coneixements tant dins com fora de l’escola, disminuir la segregació educativa i donar visibilitat a la xarxa que formen escoles, serveis i entitats del municipi amb els infants i les seves famílies.

El Passaport Edunauta de Sabadell, en la seva primera edició, s’adreça als infants de 4t de primària de les escoles Concòrdia, Pau Casals i Font Rosella. La voluntat és crear una xarxa tant entre els diferents serveis municipals com amb les entitats del territori que vulguin implicar-s’hi i treballar conjuntament.

L’alumnat participant podrà apuntar al seu passaport totes les activitats d’aprenentatge que realitzin a partir del desembre 2021, fins al final del curs escolar. Les activitats d’aprenentatge són tant les que pugui realitzar amb la seva família –cuinar una recepta, anar d’excursió, veure una pel·lícula, etc.– com d’altres que s’organitzen mensualment per part dels diferents Espais Edunautes del municipi. Els Espais Edunautes, en aquesta primera edició, són: les Biblioteques Municipals, el Museu d’Història de Sabadell, el Museu d’Art de Sabadell, el CAE La Llar del Vent, l’Agrupació Astronòmica de Sabadell i el Club Natació de Sabadell.

Els Edunautes podran anar recollint al seu passaport totes les experiències d’aprenentatge en les quals participen, compartir-les amb els seus companys i companyes a l’aula i fer-se conscients de totes aquelles competències que van aprenent –els “superpoders” Edunauta–.

Més informació:

https://web.sabadell.cat/programes-educatius/262-educacio/55123-edunauta-sabadell

 

  • El Museu d’Art participarà en el projecte passaport Edunauta

oferint una activitat gratuïta mensual per a tots aquells infants i joves interessats, començant el mes de desembre amb els Tallers De Nadal, que porten el títol de CALEND’ART 2022.

Els Tallers de Nadal del Museu d’Art de Sabadell es relacionen amb les dues exposicions temporals que es poden veure a les sales d’exposició, que són:  La impremta Sallent, de Sabadell. Dietari imprès d’una ciutat i Un gran dinar, d’Oriol S. Enguany.

Durant quatre sessions, es proposaran fer calendaris per a l’any 2022, en diversos formats, tècniques i estils artístics, a càrrec de l’artista d’Oriol S. Enguany

Per al Museu d’Art de Sabadell és prioritari treballar l’art i la història d’una forma pedagògica per arribar a tot tipus de públics. Les col·leccions, l’exposició permanent, les exposicions temporals, la casa fàbrica Turull i la pròpia ciutat són una font immensa de recursos materials i temàtics, i s’entenen com la base, el punt de partida, per a ser treballats al servei didàctic.

L’objecte artístic com a mitjà complex d’expressió individual o col·lectiva és un mitjà ideal per explicar valors, recursos i relats, inspirats en la vida de les persones i en el seu entorn més immediat; l’art, com a recurs, també permet discursos transversals des de diversos àmbits del coneixement i de cronologia, diferenciats de les propostes més curriculars i formals.

L’oferta d’activitats didàctiques permanent del MAS es centra, bàsicament, en el públic escolar. S’ofereixen un seguit d’activitats - visites guiades, visites dinamitzades, tallers i itineraris - per a tots els  nivells educatius, que persegueixen objectius diversos