SABADELL OBERT 2017/18. CONVOCATÒRIA OBERTA

Sabadell Obert es el títol del projecte de residències de treball i d’exposició endegat per la Nau Estruch de la Fàbrica de Creació d'Arts en Viu L'Estruch i el Museu d’Art de Sabadell específicament orientat al foment del teixit artístic sabadellenc.

Sabadell Obert és un instrument per donar suport a les pràctiques artístiques contemporànies i multidisciplinars a la nostra ciutat.

Al final de cada temporada, els projectes seleccionats en les convocatòries convocades al llarg de l’any i desenvolupats als tallers de la Nau Estruch, es mostren al Museu d'Art de Sabadell en forma d'exposició col•lectiva.

Període d’admissió de sol·licituds: Fins el 23 de novembre del 2017.

Els projectes seleccionats es faran públics el 4 de desembre del 2017.

  • Quins son els objectius de les residències de “Sabadell Obert”? El recolzament a la pràctica artística / El suport a la professionalització del sector artístic / Ser un espai d'intercanvi entre la ciutat de Sabadell, el seu context cultural i els artistes residents / Establir vincles entre la comunitat artística local amb altres del territori nacional i internacional / Desdibuixar límits entre les disciplines, els gèneres, les generacions o la diversitat manifestacions culturals / La creació temporal d'un grup de treball i decisió format per les pròpies residents.
  • Quin és el període de residència? D'un a sis mesos entre el 7 de gener al 28 de juliol de 2018, a acordar amb el centre.
  • A qui va adreçat? Artistes, curadorxs, investigadorxs o projectes col·lectius residents total o parcialment, a Sabadell o comarca. A tals efectes s’escollira un màxim de 4 persones.
  • Què ofereix? Espai/s de treball segons necessitats del projecte / Un entorn de treball transdisciplinar / Acompanyament del desenvolupament de les propostes / Introducció en el context cultural de Sabadell i Barcelona / Gaudir del treball de promoció i difusió que es fa des de Nauestruch de cada una de les residents.
  • Què és valora? La qualitat i interès de la proposta / La incidència i aprofitament de la residència en el moment del artista o del desenvolpament del projecte / Un calendari de treball / Els projectes on l'atenció pel territori de Sabadell tingui un pes específic / Aquelles que facin millor ús de les infrastructures del centre o el seu capital social / L’interès, la disponibilitat i el compromís de la persona sol·licitant per participar en les activitats formatives, relacionals i cooperatives del centre.
  • Què comporta? En relació a les propostes seleccioandes, s’estudiarà, en cada cas la possibilitat d’exhibició de l’obra artística produïda en una exposició col·lectiva al Museu d’Art de Sabadell / El compromís a participar en les diverses activitats de difusió dels processos de producció, reunions i sessions de treball grupals o de formació continua que el centre proposi, enteses com part constitutiva de la seva pròpia residència de creació / La signatura d'un document que regularà la cessió del espai on hi constaran el calendari, els horaris i les sales utilitzades, així com també l’acceptació de la normativa d’ús, a més de la contrapartida que s’acordi a canvi de la residència de creació, si s’escau / Incloure el logotip de L'Estruch en tots els materials de difusió relacionats amb el projecte produït a la residència / L’incompliment per part de l’artista o col·lectiu seleccionat d’aquests pactes deixaran sense efecte la cessió dels espais i ajuts destinats a la residència.
  • Comissió de selecció: Engràcia Torrella, directora del Museu d'Art de Sabadell / Núria Llorca, gestora i productora artística / Marc Vives, curador de Nauestruch / Manel Rodríguez, director de l'Estruch

 

  •    Com sol·licitar residència dins d'aquesta convocatòria:

   - Copieu la fitxa següent al cos d'un missatge de correu, empleneu-la amb les vostres demandes de residència i envieu-la a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , posant a l'assumpte el número i nom de la convocatòria.

   - Caldrà adjuntar al mateix correu un document amb el dossier descriptiu del projecte, calendari, portfoli i currículum de l'artista o companyia (en format pdf, màxim 10 pàgines i no superior a 3MB).

   - Període d'admissió de sol·licituds: Fins al 23 de novembre de 2017.

   - Els projectes seleccionats es faran públics el 4 de desembre de 2017 al web de l'Estruch www.lestruch.cat

   - FITXA DE SOL·LICITUD DE RESIDÈNCIA

     Número i nom de la convocatòria:

     Nom i cognoms del sol·licitant:

     Nom de la companyia o artista:

     Nom de l'espectacle o projecte:

     Mail de contacte:  

     Telèfon de contacte:

     Adreça complerta:

     Tipus d'espai necessari:

     Requeriments específics:

     Dates proposades per la residència:

     Horaris aproximats de treball al taller:

     Lloc previst d'estrena o presentació (si s'escau):

     Enllaç a vídeos de treballs anteriors:

Per a més informació dels espais, serveis, durada i tipologia de residències de producció que ofereix l'Estruch, envieu email a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .