COMENCEN LES ACTIVITATS AMB MOTIU DEL DIA DE LA DISCAPACITAT AL MUSEU D'ART

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el Museu d’Art de Sabadell ha programat activitats dirigides a persones amb discapacitat intel·lectual en col·laboració amb entitats de la ciutat.

Aquesta setmana el Museu d’Art de Sabadell inicia les activitats que ha preparat en el marc del Dia internacional de les persones amb discapacitat d’enguany, que és el proper 3 de desembre.

És el cinquè any que el Museu d’Art organitza activitats amb motiu d’aquest dia, dirigides especialment a persones amb dificultats d’accessibilitat. Des de l’any 2012, la millora de l’accessibilitat i la inclusió de tots els públics és un dels objectius principals de la programació del Museu, que vol oferir recursos per a la integració social d’aquests col·lectius en la vida cultural de la ciutat. Les activitats que programa el museu persegueixen tres objectius:

  • Fer del Museu d’Art de Sabadell un equipament accessible a tot tipus de públic, un espai d’inclusió.
  • Apropar l’art i donar a conèixer el Museu d’Art de Sabadell als diferents col·lectius de la ciutat que agrupen persones amb algun tipus de discapacitat física o intel·lectual, a través d’activitats adreçades a aquestes persones.
  • Difondre els serveis i l’oferta d’activitats que el Museu d’Art de Sabadell pot oferir a aquests col·lectius, tant en grup com individualment.

Com cada any, les noies i els nois del centre Bauma, que pertany al grup Atendis, visiten el museu acompanyats d’un educador i de l’especialista del centre en arts plàstiques. En aquesta ocasió faran una adaptació del taller d’art contemporani Sense títol que el museu ofereix a les escoles, en el qual es treballen molt especialment l’expressió de les emocions lligades a l’art i la música. Aquest taller finalitza amb una acció artística amb la pintura, el gest i el color com a protagonistes, que consisteix a fer una obra conjunta, en la qual cadascú serà lliure de participar-hi com vulgui. Les noies i els nois del centre Bauma faran tres visites al llarg d’aquest novembre.

La primera novetat d’aquest any és que es programaran activitats conjuntament amb les entitats Avan, Pro-laboral Xalest, Andi, Cipo i el centre Aral del grup Atendis, amb l’objectiu de fomentar la interacció i la integració entre els seus usuaris. Així, el dia 12 de desembre s’oferirà de nou el taller d’art contemporani Sense títol en diverses sessions, en les quals assistiran membres d’algunes d’aquestes entitats alhora.

D’altra banda, el mateix grup d’entitats i el museu inicien un projecte de treball que té com a finalitat explicar l’art de la ciutat a través de la mirada de les persones que formen aquestes entitats. Duu per títol Mirar l’art amb altres ulls i el resultat final serà una visita guiada que aquestes persones oferiran a la ciutat. En el marc de les activitats al voltant del Dia internacional de les persones amb discapacitat d’aquest any, es donarà el tret de sortida a aquest projecte amb una visita al museu de les cinc entitats i al llarg del 2018 s’aniran programant diferents activitats.