EL MUSEU D’ART TORNA A OBRIR AL PÚBLIC

Les visites individuals hi són permeses a qualsevol hora, sempre respectant el límit de l’aforament, que és d’un terç de la capacitat. En canvi, per a les visites en grup –amb un màxim de 10 persones–, cal cita prèvia. A més, cal rentar-se les mans amb una solució hidroalcohòlica en entrar, mantenir la distància de seguretat i és obligatori l’ús de mascareta. Convé seguir el recorregut que hi ha senyalitzat, com també les instruccions per fer servir l’ascensor, les escales o els lavabos. Finalment, es prioritza l’atenció telefònica o telemàtica, amb hora prèvia concertada.

 Per poder obrir, s’han seguit els protocols de salut i d’higiene necessaris, tant per al públic com per al personal que hi treballa. Així, s’han revisat i reforçat les mesures de neteja i dels aires condicionats i calefacció, s’han senyalitzat els espais visitables i els itineraris de circulació interna, s’ha distribuït el material per poder treballar adequadament, s’han retirat tots els elements i objectes que es poden tocar –com publicacions, material de difusió o fulls de sala– i s’ha habilitat un espai de quarantena per a les obres i els documents que hi entren a fi que s’hi estiguin abans de manipular-los.

 El museu d'art de Sabadell va haver de frenar en sec la programació d’activitats que tenia previstes, com també l’obertura de quatre exposicions temporals. L’objectiu és tornar a programar el que hi havia previst quan la situació ho permeti.

 Durant els tres mesos que han estat tancats, la vida als museus no s’ha aturat, perquè s’hi han dut a terme tasques de documentació, recerca i preparació de les exposicions i d’activitats, s’ha enfortit la difusió dels seus espais per mitjans virtuals i han celebrat el Dia Internacional els Museus, el passat 18 de maig.