IAIA. MEMÒRIA HISTÒRICA. Nova didàctica

Una obra de teatre colpidora que esdevé un valuós recurs per apropar-nos als principals episodis de la història del segle XX.

 Clip Iaia. Memòria històrica

 Descripció

Una àvia de 95 anys, des de la residència on es troba, reviu la seva vida tot transportant-nos als episodis més significatius de la història recent del nostre país: la República, la Guerra Civil, la Dictadura, la Transició... L’obra combina les vicissituds de la vida personal amb l’esdevenir col·lectiu. Un cop acabada la representació, l’actriu i autora de l’obra –Alba Valldaura– estableix un diàleg amb els nois i noies sobre el que acaben de veure, què en pensen, com s’ha gestat l’obra...
 
Què hi trobareu
-    Un valuós recurs per treballar amb els alumnes la història recent del nostre país (Segona República, Guerra Civil, Dictadura, Transició...).
-    Recursos per treballar la llengua (poesia, cançons, cartes, discurs polític, guió...).
-    Un llenguatge artístic actual fet amb pocs recursos, el propi cos i uns objectes simples que es carreguen de simbolisme.
-    Un gran treball interpretatiu de l’actriu Alba Valldaura, que ens apropa a la vida de la seva àvia a través de l’emoció i els sentits.
-    Una història personal que ens porta a mirar-nos a nosaltres mateixos.
-    Una obra especialment adequada per als joves i adolescents que estan començant a construir la seva pròpia singularitat en un món complex.
-    L’ocasió de debatre amb la pròpia actriu i creadora de l’obra tot el que els nois i noies desitgin.
-    Una proposta d’activitat per continuar treballant a l’escola.

A qui s’adreça
Alumnes de 2n cicle d’ESO , batxillerat, formació professional i adults

Què us oferim
-    Una representació gratuïta a l’Estruch: 10 d’octubre a les 12.30h per mestres i alumnes. Inscripcions: web de Ciutat i Escola
-    Una representació oberta a tothom a l’Estruch: 10 d’octubre a les 21h, al preu de 5€.  Més informació
-    Durant tot el curs sessions al MHS en dates a convenir per dos grups classe al preu de 375€. Més informació: Isabel Argany i Laura Pascual T. 93 747 81 55.