ELS OBJECTES DEL MUSEU TRASPASSEN FRONTERES

El collaret de variscita, el nucli d’obsidiana i un nucli de sílex melat, del fons del museu, a partir del dia 2 d’abril d’enguany i fins el 31 de gener de 2022 formaran part de l’exposició La Terre en héritage, du Néolithique à nous. al Musée des Confluences de Lió.

 

Aquesta exposició “La terra com a llegat, del neolític a nosaltres”, coproduïda per Inrap (Institut de recerques arqueològiques preventives) i el Musée des Confluences de Lió, ofereix l’oportunitat d’observar els principals reptes ambientals contemporanis a la llum d’un període crucial de la nostra història, el Neolític, que marca l’inici d’una nova relació entre l’home i la natura.

                                                                   

Aquestes tres peces, foren localitzades l’any 1929 per Vicenç Renom Costa, en l’excavació d’una de les sepultures de la necròpolis de “sepulcres de fossa” del Neolític mitjà de la Bòbila Padró, Can Tiana, Ripollet.

Es tracta d’unes peces úniques i singulars dins del context de la prehistòria europea; el fet que els organitzadors de l’exposició les hagin triat per formar part d’aquesta reafirma la importància que el fons de prehistòria del museu té a nivell continental.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dijous 1 d’abril a les 19h, i es podrà seguir on line en directe, a través de les xarxes socials del Musée des Confluences (Facebook, YouTube i el canal d’internet del museu).

https://www.museedesconfluences.fr/fr

https://www.facebook.com/museedesconfluences

https://www.inrap.fr/actualites/recherche