Inici

Accesibilitat

En el nostre compromís per fer que l'art i la cultura siguin accessibles per a tots, hem dissenyat el nostre lloc web dels museus amb característiques que faciliten l'accés a persones amb diverses necessitats.

Agenda

Al museu d'Art

SABADELL CREA. De l’art i l’alta costura a les noves generacions del disseny . Inauguració de l'exposició

Horari: Dijous, 10 d'abril del 2025, a les 18h.
Lloc: Museu d'Art de Sabadell
Preu: Gratuït

Al Museu d'Art.

Del 10 de març al 29 de juny del 2025

Cicle d'exposicions: #SABADELLesPOSAdeMODA

 

Llegir-ne més...

ELS CENTRES DE SABADELL. Itinerari

Horari: Diumenge, 6 d'abril, a les 12h. (Cal inscripció prèvia)
Lloc: Punt de partida: Pl. Doctor Robert
Preu: Gratuït

L’evolució al llarg del temps de l’actual centre simbòlic de Sabadell. Entre la porta de Barcelona a la porta de Manresa.

Farem d’arquiecte-urbanista de la nova ciutat

Llegir-ne més...

Al museu d'Història

60 ANYS DE LES EXCAVACIONS ARQUEOLÒGIQUES A LA COVA DE LA TORRE NEGRA (SANT CUGAT DEL VALLÈS). Jornada commemorativa

Horari: Dissabte 5 d'abril, de les 9.30 h a les 13.15 h
Lloc: al Museu d'Història
Preu: gratuït

Organitzen: Museu d'Història de Sabadell (Ajuntament de Sabadell) // Seminari d'Estudis i Recerques Prehistòriques (Universitat de Barcelona)

Llegir-ne més...

Destaquem

Al museu d'Art

SOM CAPAÇOS AL MUSEU D'ART. Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Des del 4 de novembre fins el 3 de desembre s'ofereixen diferents activitats organitzades per l’Ajuntament de Sabadell i entitats de la ciutat.

 

Llegir-ne més...

ART EMERGENT SABADELL 2024. PREMI SBD OBERT

 

Un any més, des del Museu d'Art de Sabadell us animem a presentar-vos a la convocatòria d'ART EMERGENT SABADELL d'enguany, organitzada per @walrus_production @academiabellesarts @bancosabadell

 

Llegir-ne més...

LA CAPUTXETA VERMELLA CONFRONTA EL CÀNON

Interveció en clau feminista a la Casa Fàbrica Turull i a l'exposició permanent. Dia de les Dones

 

Llegir-ne més...

ARQUITECTURA EN PÚBLIC

Sabadell acull, en el marc de la Capitalitat Cultural Catalana 2024, un programa d’activitats per reivindicar l'Arquitectura i apropar-la a la ciutadania.

 

 

Llegir-ne més...

Al museu d'Història

Nou butlletí de Museus

Aquest mes de novembre de 2024 es posa en marxa el butlletí del Museu d'Art i el Museu d'Història de Sabadell.

Llegir-ne més...

TROBADA AMB FAMILIARS D'EXILIATS SABADELLENCS DEL 1939 A AMÈRICA

L'Arxiu Històric i el Museu d'Història de Sabadell reuneixen a familiars d'exiliats sabadellencs a Xile i Mèxic de l'any 1939.

23 d’octubre de 2024

Biografies dels exiliats

Llegir-ne més...

El Safareig de la Font Nova en 3D

Ja es pot visitar el model 3D que van fer del Safareig de la Font Nova l'equip de Giravolt al seu Sketchfab

Llegir-ne més...

EL COLLARET TORNA A VIATJAR

Aquesta peça tan emblemàtica del Museu d'Història ha viatjat al Préhistomuseum de Flémalle/Liège, Bèlgica. Des d'aquest dissabte dia 10 de desembre forma part de l'exposició LA TERRE EN HERITAGE, DU NÉOLITHIQUE À NOUS que es podrà visitar en aquest museu fins el 29 d'agost de 2023.

Llegir-ne més...

JORNADES IMATGE I RECERCA 2022: COL·LABORACIÓ ENTRE EL MUSEU D'HISTÒRIA I L'ARXIU HISTÒRIC

Els tècnics de l'AHS, David Gonzàlez, i del MHS, Genís Ribé, presenten una comunicació sobre el patrimoni fotogràfic familiar de la guerra civil, exili i postguerra a les 17es Jornades Antoni Varés de Girona (16-19 de novembre de 2022)

Llegir-ne més...

Exposicions

 

 

 

 

Exposicions temporals

Al museu d'Art

LES TRES MIRADES DE RAMON NOÈ

Al Museu d'Art.

Del 19 de març al 23 d'abril del 2025

Homenatge al pintor  Ramon Noè a través de la reinterpretació de la seva obra.

Llegir-ne més...

Pròximes exposicions

Exposicions anteriors

Al museu d'Història

EL PIANO DE LA MATY MONT

Al Museu d'Història

Del 8 de març al 27 d'abril de 2025

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Llegir-ne més...

Pròximes exposicions

Exposicions anteriors

MÒDUL MULTISENSORIAL. LA MIRADA TÀCTIL

Des de la inauguració del Museu d'Art de Sabadell, el 30 de maig de 1980, l'exposició de la col·lecció ha tingut com a finalitat l'explicació de la història de l'art local, a partir de la mostra de l'obra dels artistes més representatius, com també dels forans que han incidit en l'art sabadellenc, des de principis del segle XIX fins als anys seixanta, sempre utilitzant criteris cronològics, de tendència artística o d'autor.

Modul-Multisensorial_copy_copy.jpgAquest discurs històric, que es portà fins a les últimes conseqüències en totes les exposicions permanents presentades des de l'any 1980, s'entén dins un context ciutadà que necessitava vertebrar una història de l'art pròpia, amb uns autors i unes obres concretes. Aquesta voluntat ja va portar a fundar l'antiga secció de Belles Arts l'any 1941 al Museu d'Història de la Ciutat i també a promoure la compra de la Casa Turull l'any 1964. Fins que s'inaugurà l'any 1980, l'edifici es remodelà per a les necessitats museístiques i s'organitzaren puntuals exposicions temporals de les principals adquisicions.

La vertebració d'una història de l'art pròpia fou elaborada d'una forma exhaustiva i per primera vegada per Andreu Castells, que la recollí en el llibre L'art sabadellenc, editat per Riutort l'any 1961, i continuat per un nodrit grup de personalitats, encapçalats Lluís Clapés, Camil Fàbregas i Lluís Mas. Amb gran esforç, protagonitzaren un llarg període centrat a recollir aquest patrimoni artístic local. Ja des de l'embrionària secció de Belles Arts de l'antic Museu de la Ciutat, hi havia la consciència de conservació de tot aquest patrimoni propi en una institució pública que fos la memòria històrica i s'entengués com un instrument de difusió i d'educació artística.

Així doncs, el MAS partia d'un objectiu concret, el qual el dotava d'una estructura i d'uns continguts específics, que dirigí un ampli període d'intensa activitat per aconseguir col·leccions que configuressin el museu.

El muntatge de l'exposició permanent no ha estat sempre el mateix. Des del primer muntatge de l'any 1980, i les posteriors tres ampliacions i/o remodelacions, els anys 1981, 1984 i 1988, s'han ocupat parcialment o totalment les tres plantes de la Casa Turull, concretament les que en el seu moment eren les naus de la fàbrica.

 

Modul-Multisensorial_2_copy.jpg

 

 

La col·lecció 1875-1936

El mes de maig de 1998 es presentà un renovada exposició permanent al Museu d'Art de Sabadell sota el títol de La col·lecció, 1875-1936. Els dos àmbits cronològics que la configures abracen des dels academicismes als anys trenta i són els següents: Els Academicismes del segle XIX i De l'Art Nou als anys trenta. De tota manera, i malgrat no estar reflectit a l'exposició permanent per qüestions bàsicament espacials, el discurs històric de la col·lecció a partir de la Guerra Civil espanyola està totalment definit, i abraça des de les primeres avantguardes dels anys seixanta fins a les noves tecnologies que dominen tots els àmbits del món actual.

 

 

 


 


 

Nota legal

Drets de reproducció

2015- Ajuntament de Sabadell. Alguns drets reservats. L’Ajuntament de Sabadell permet la reproducció de tots els textos d'aquest web, sempre que se n’esmenti la font, en els termes i les condicions d'una llicència Creative Commons CC BY-SA 3.0.

Copyright © dels textos d'autor: els seus autors, Sabadell, 2015
Pel que fa a les imatges, articles i contingut intel·lectual, el copyright © de les obres reproduïdes és dels autors. L’Ajuntament de Sabadell no garanteix que l'ús dels materials que apareixen en aquest lloc no infringeixi els drets de tercers, com ara artistes o hereus dels artistes que tinguin els drets d'aquestes obres. És responsabilitat de l’usuari determinar i satisfer els drets d'autor o altres restriccions d'ús abans de copiar, transmetre o fer un altre ús dels elements protegits.

L’Ajuntament de Sabadell respecta els drets de propietat intel·lectual de tercers. L’Ajuntament de Sabadell pot, si ho considera necessari, treure, desactivar i/o cancel·lar l'accés a qualsevol material si sospita que s'infringeixen els drets de propietat intel·lectual d'un tercer o d’altres drets.